OPLEIDING SJAMANISTISCH GENEZER

“De Basis van Magie”

Opleiding Sjamanistisch Genezer

Sjamanisme is de oudste en meest originele weg van spirituele ontwikkeling die de mensheid kent. Het is de oorsprong van de meeste wereldgodsdiensten.

Al duizenden jaren treden sjamanen op als genezers en zieners voor de samenleving waarin zij leven. De kennis en wijsheid die zij belichaamden kwam doordat zij gekozen en geïnstrueerd werden door de geesten of voorouders, of werd overgedragen van sjamaan op leerling.

Als zodanig is er geen specifieke of gespecificeerde sjamaanse manier: elke sjamaan heeft zijn eigen weg die werd onderwezen door de geesten en geleerd door vele jaren ervaring. Wat we kunnen leren zijn manieren om in contact te komen met de andere sferen: de echte instructie moet daar vandaan komen, niet uit een boek of methode.

Kenmerkend voor het werk van de Sjamaan is de toegang tot andere werkelijkheden.

Een Sjamaan “reist” naar andere werkelijkheden om oplossingen te vinden voor problemen, om te genezen, om inspiratie op te doen, etcetera. Altijd ten behoeve van anderen.

Deze andere realiteit is nauw verbonden met onze dagelijkse realiteit; alles wat zich manifesteert heeft zijn oorsprong in andere of fijnere lagen van bewustzijn.

Daarom is toegang tot deze lagen een groot voordeel voor het oplossen van moeilijkheden of voor het ontwikkelen van jezelf; door in andere bewustzijnsstaten te kunnen komen kun je in contact komen met je eigen bronnen van kennis en kracht.

Je leert authentieke Sjamanistische technieken om toegang te krijgen tot deze andere realiteit: de zogenaamde andere of geestenwereld. Deze technieken zijn oud, krachtig en zeer praktisch.

In een soort actieve droomtoestand wordt contact gemaakt met krachten en energieën die een archetypische betekenis hebben in een unieke beeldtaal, met als resultaat een diep inzicht in de processen van het leven.

Omdat het Sjamanisme draait om het ontwikkelen van coördinatie in een staat van openheid, zijn technieken vooral bedoeld om je aandacht te leren richten.

Geleidelijk aan leer je jezelf te openen en je over te geven aan iets dat “groter” is dan jij.

Zo creëer je het momentum waarin inspiratie en genezing mogelijk worden.

De basis van de magie’.

Beroepsopleiding Sjamanistische Genezer

Deze opleiding, gebaseerd op 30 jaar praktijkervaring als sjamaan, is uniek in ontwerp. Dit is geen gewone therapeutische training, en zelfs geen ‘normale’ alternatieve training.

Hier wordt de ervaring op een traditionele manier overgedragen van Sjamaan naar de student.

De basis van magie wordt onderwezen: wat is het principe en hoe pas je het toe. En dat alles zonder het exotisme te vervreemden.

Tijdens deze training worden alle aspecten van het werken als Sjamaan onderzocht en benut: Genezing; meditatie; psychopompus (de overdracht van de doden), het werken met elementaire energieën en geesten en het gebruik van magische of spiritueel geladen objecten.

De focus in de lessen is praktisch; het moet toepasbaar zijn in je eigen leven.
Daarnaast is het gericht op het vervullen van de rol van Healer.

Er wordt veel aandacht besteed aan de ‘innerlijke’ houding en de ontwikkeling daarvan.

Je komt in een proces waarin het leven steeds meer als een spirituele strijder benaderd moet worden. Dit vereist en creëert een zeer diepe innerlijke verandering in de manier waarop het dagelijks leven wordt ervaren.

Het curriculum wordt sterk beïnvloed door het verloop van het proces van de deelnemer; deze training is voor een groot deel een persoonlijk traject dat leidt tot een radicaal andere manier van waarnemen van de werkelijkheid.

Deze training is voor iedereen die zich op emotioneel, spiritueel en sociaal vlak wil ontwikkelen en dit wil integreren in zijn of haar leven, werk of toekomstig werk.

Het is een vereiste en een aandachtspunt tijdens de training, dat iedereen die genezingen op anderen wil uitvoeren in een duidelijke, krachtige en stabiele staat is, zowel emotioneel als mentaal.

Wat aan bod komt in de Opleiding Sjamanistisch Genezer

Deel 1. Het opbouwen van persoonlijke kracht en het verkennen van andere gebieden.

We beginnen met de ontwikkeling van het Sjamanistische bewustzijn, gericht op je eigen leven. Dit creëert een basisopening en geeft meteen veel meer diepgang en kracht aan alles wat je ervaart. Het is een ‘makkelijk te openen deur’ die voor de meeste mensen gemakkelijk toegankelijk is.

Deel 2. Werken met rituelen, geesten, elementaire zaken en objecten van kracht.

Deel 3. Diagnose, Genezing en afstemming.

We zullen ons richten op het uitvoeren van Healingen, maar ook op je rol als Healer en de interactie met je cliënt: hoe blijf je neutraal, hoe voorkom je beïnvloeding, etc ….

Ook de diagnose en behandeling op afstand wordt onderzocht.

Programma Opleiding Sjamanistisch Genezer:

 • basis energetisch bewustzijn
 • het opbouwen van persoonlijke kracht
 • aandacht management
 • het openen van verschillende niveaus van perceptie
 • het creëren en oplossen van elementaire energieën
 • energetische communicatie
 • bescherming tegen invloeden
 • het energetisch reinigen van ruimtes en objecten
 • de overdracht van de doden (psychopompus)
 • Indonesische magie en ritueel
 • geesten en voorouders
 • werken met offeringen
 • werken met echte magische voorwerpen
 • diagnose en genezing van anderen en beinvloeding van situatie

Praktische informatie

Deze zeer individuele training bestaat uit blokken van 12 lessen van ongeveer 2 uur.

Alle lessen zijn privé, dus volledig afgestemd op u, uw situatie en ontwikkeling.

Dagelijkse rituelen, meditaties en oefeningen kunnen thuis worden gedaan.

Een privé Healing is inbegrepen om uw eigen proces te ondersteunen en eventuele persoonlijke vragen of problemen te behandelen.

Kosten: 2150 euro – ongeveer 50% hiervan gaat naar onze charity.

Een kennismakingsgesprek via Skype of Zoom is een goede manier om te kijken of de opleiding bij je past en of je er geschikt voor bent.

Voorheen werd de opleiding in groeps verband gegeven aan iedereen die maar wilde, nu nog uitsluitend op individuele basis aan mensen die hiervoor geschikt zijn.

Alle lessen vinden plaats via een live-video verbinding (Zoom of Skype).

De training kan ook op Bali gevolgd worden, individueel of (op aanvraag) in een kleine groep.

Tijdsbestek en duur van het programma in overleg.

Heb je interesse?

Neem dan even contact met me op.